Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

PO-Raad

PO-Raad

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

VNG

VNG

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

WVOI

WVOI

MBO raad

MBO raad

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

VO Raad

VO Raad

NFU

NFU

VSNU

VSNU

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

VSO-congres over de banenafspraak

Werkgevers bij overheid en onderwijs staan voor de taak 25.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is geen eenvoudige opgave, maar wel een die de moeite waard is.

Cijfers over 2017 laten zien dat er een stijgende lijn zit in het aantal banen dat de overheidssector realiseert. Er worden extra kansen voor overheidswerkgevers geboden nu staatssecretaris Van Ark een breed offensief heeft aangekondigd waarin ze o.a. aangeeft dat inkoop van diensten moet gaan meetellen bij de werkgever waar het werk wordt verricht.

Welke extra kansen biedt het breed offensief? Hoe pakt u dat aan? Welke mogelijkheden zijn er nog meer, wat zijn de best practices uit de overheid? Maar ook: wat is nu de motivatie (maatschappelijk en intrinsiek) om werk te maken van de banenafspraak?

Congres
Op vrijdag 2 november 2018 organiseert het Verbond Sectorwerkgevers Overheid (VSO) een congres over de banenafspraak en zult u antwoord krijgen op al deze vragen. Het VSO biedt u een inspirerend en interactief programma, zodat u in één dag volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom de Banenafspraak.

De bijeenkomst is gericht op bestuurders, HR-professionals en projectleiders bij de overheid en in het onderwijs, die een rol en/of verantwoordelijkheid hebben bij de banenafspraak.

Zij worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 2 november deel te nemen aan het VSO congres in Spaces in Den Haag. Deelname aan het congres is gratis. Schrijf snel in, want vol is vol!  

Programma
9.30 uur: Inloop en voorbeelden- en informatiemarkt
10.00-12.00 uur: Plenair programma: te gast zijn o.a.: Tamara van Ark (Staatssecretaris SZW), Alex Burdorf (Hoogleraar Determinanten van volksgezondheid) en Aart van der Gaag (Aanjager Banenafspraak marktsector)
12:00-13:00 uur: Lunch en voorbeelden- en informatiemarkt
13:00-15:00 uur: Workshops
15:00 uur: Optreden Vincent Bijlo
15.30 uur: Netwerkborrel

Locatie
Spaces, Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Op loopafstand van Station CS Den Haag. Volop parkeergelegenheid garage Malieveld.

Deel dit artikel

Ga naar...