Agenda

Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

VSNU

VSNU

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

MBO raad

MBO raad

VO Raad

VO Raad

PO-Raad

PO-Raad

WVOI

WVOI

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

NFU

NFU

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VNG

VNG

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Jouw gemeente inclusief!

Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij Iedereen doet mee! Het project dat ervoor zorgt dat gemeenten aan de slag gaan met het VN-Verdrag Handicap.

Het idee van een inclusief Nederland wordt merkbaar belangrijker voor gemeenten. Het goed uitvoeren van de (verplichte) Lokale Inclusie Agenda helpt daarbij.

Met elkaar kijken we naar de stappen die er tot nu zijn gezet. Wat kunnen we daarvan leren? En hoe gaan we verder? Want we zijn er nog niet. Nog niet iedereen kan zich zelfstandig verplaatsen of voelt zich overal welkom vanwege zijn of haar handicap. Met elkaar maken we gemeenten stap voor stap inclusiever.

Wat kun je verwachten tijdens het congres ‘Jouw gemeente inclusief!’?

  • Een veelzijdig en persoonlijk congres waarbij het belang van het VN-Verdrag Handicap en de Lokale Inclusie Agenda duidelijk wordt.
  • Een prikkelende dialoog: door middel van interactieve workshops met elkaar in gesprek over de uitvoering van het VN-Verdrag Handicap en de Lokale Inclusie Agenda.
  • Er zijn veel goede voorbeelden van gemeenten te vinden in het kader van het VN-Verdrag Handicap. Leer van andere gemeenten en laat je enthousiasmeren om jouw gemeente ook inclusief te maken zodat iedereen mee kan doen.

Datum en locatie
Het congres 'Jouw gemeente inclusief!' van Iedereen doet mee! vindt plaats op dinsdagmiddag 5 november 2019 in het goed toegankelijke NBC-congrescentrum in Nieuwegein.

Aanmelden
Houd je de middag van 5 november vrij in je agenda? Hoe je je kunt aanmelden wordt duidelijk in de definitieve uitnodiging die na de zomer wordt verstuurd. Iedereen – ervaringsdeskundigen, gemeenteambtenaren en landelijke partners - is welkom. Deelname aan het congres is gratis.

Meer weten?
Voor vragen over dit congres kun je terecht bij Kerstin Leidorf via Kerstin.Leidorf@vng.nl en Pauline Gransier via Pauline.Gransier@vng.nl

De organisatie is in handen van de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het project Iedereen doet mee!

Deel dit artikel

Ga naar...