Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

VNG

VNG

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

NFU

NFU

VSNU

VSNU

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

MBO raad

MBO raad

VO Raad

VO Raad

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

WVOI

WVOI

PO-Raad

PO-Raad

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Duurzame integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Werkaanpassing is een voorwaarde voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om te kunnen participeren. Dat besef is gemeengoed geworden. De kunst om passend werk effectief en duurzaam vrij te spelen voor deze mensen, is minder wijdverspreid.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht, SBCM en de FransNijhuisFoundation.

Een bewezen aanpak is in de praktijk bekend onder de naam 'Inclusief Herontwerp van Werk' (IHW) of functiecreatie. De aanpak is bedoeld om het werk zo te organiseren dat al het talent op de arbeidsmarkt optimaal kan worden benut.

In vrijwel elk type organisatie weten professionals wel werk te identificeren voor werkzoekenden in de banenafspraak. Dat blijkt een weg om mensen uit de doelgroep aan het werk te helpen. De duurzaamheid van plaatsingen in het kader van de banenafspraak blijkt echter wel een 'aandachtspunt'.

Voor professionals is de kunst om 'de vraag achter de vraag' van de werkgever te achterhalen. Daarvoor is een brede oriëntatie en strategisch kunnen meedenken vereist. De conclusie is dat dat nog om bijscholing van de professionals vraagt.

  • Download hier het artikel (pdf) uit Sociaal Bestek december 2018/januari 2019.

Geplaatst op maandag 7 januari 2019

Deel dit artikel

Ga naar...