Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

VNG

VNG

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

MBO raad

MBO raad

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

VO Raad

VO Raad

PO-Raad

PO-Raad

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

NFU

NFU

VSNU

VSNU

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

WVOI

WVOI

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Banenafspraak nieuws

Overheden meld u!

De kogel is door kerk. Na ondertussen alweer voor het vijfde jaar de rol van Commissaris bij het project ‘Op naar de 100.000 banen!’ voor het bedrijfsleven in te vullen, is boegbeeld Aart van der Gaag nu ook ook benoemd tot ‘inspirator’ voor de 25.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij de overheid.

Geplaatst op 15 juli 2019

Eén banenafspraak voor alle werkgevers

“Binnenkort doet het er niet meer toe bij welke werkgever iemand met een arbeidsbeperking werkt. Dát iemand aan de slag gaat telt.”

Geplaatst op 5 juli 2019

Aart van der Gaag aangesteld als ‘inspirator’

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) heeft Aart van der Gaag gevraagd om de komende jaren ook de overheid te ondersteunen bij het realiseren van de extra banen in het kader van de banenafspraak. Van der Gaag, als commissaris betrokken bij het project ‘Op naar de 100.000 banen!’, krijgt de taak om overheids- en marktwerkgevers te stimuleren om met elkaar op te trekken.

Geplaatst op 5 juli 2019

Viermeting banenafspraak: nieuw elan bij overheidswerkgevers

Met een gedetailleerde brief informeert staatssecretaris Van Ark (SZW) de Kamer over de resultaten van de banenafspraak tot en met eind 2018.

Geplaatst op 5 juli 2019

Quotumregeling wordt aangepast

In haar ‘Contourenbrief’ van 20 november 2018 heeft staatssecretaris Van Ark al uiteengezet waarom de huidige werkwijze met een heffing per werkgever te veel nadelen heeft en het realiseren van banen in de weg staat.

Geplaatst op 5 juli 2019

Vertrouwen in realisatie banen voor mensen met een arbeidsbeperking

De verschillende overheidssectoren en de werkgevers in die sector voelen net als hun collega’s in het onderwijs een grote verantwoordelijkheid om van de banenafspraak een succes te maken.

Geplaatst op 1 juli 2019

Sectoren hebben werkagenda’s gereed

Afgelopen voorjaar sloten minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een bestuursakkoord met alle overheidssectoren, om een krachtige impuls te geven aan hun aandeel in de 125.000 extra banen.

Geplaatst op 26 juni 2019

Keurmerk voor sociaal ondernemen

Voor het derde jaar op rij hebben Bikkelz sociaal ondernemend & Rensson Opleidingen en trainingen de hoogste trede behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

Geplaatst op 29 mei 2019

Banenafspraak: gewoon DOEN!

‘Begin gewoon. Laat je niet weerhouden door aarzelingen en trek aan de bel als het even niet lukt.’

Geplaatst op 28 mei 2019

Voortgangsbrief breed offensief voor arbeidsbeperkten

Het moet voor werkgevers simpeler worden om mensen met een beperking in dienst te nemen. Werk moet voor werknemers meer lonen. Werkgevers en werkzoekenden weten elkaar makkelijker te vinden. En mensen komen niet alleen aan het werk, maar blijven dat ook.

Geplaatst op 23 mei 2019

Deel dit artikel

Ga naar...