Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VNG

VNG

PO-Raad

PO-Raad

NFU

NFU

WVOI

WVOI

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

MBO raad

MBO raad

VSNU

VSNU

VO Raad

VO Raad

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Staatssecretaris Van Ark zoekt samenwerking

Staatssecretaris Tamara van Ark wil samenwerking tussen bestuurders, deskundigen en betrokkenen om er voor te zorgen dat de overgangen van dagbesteding, beschut werk, werken onder de banenafspraak en werken in een reguliere baan beter op elkaar aansluiten.

Zij nodigt de partijen uit om samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een werkgroep op te richten. Van Ark wil mensen aan de slag krijgen en werkgevers – waaronder zeker ook overheidswerkgevers – stimuleren om mensen met een beperking duurzame banen te bieden. “Zodat we een samenleving krijgen waarin het normaal is dat iedereen meedoet”, zei de staatssecretaris maandag 5 februari in de Cedris-lezing.

tanark1.jpg

Van Ark lichtte haar oproep om met haar mee te denken en een werkgroep te vormen als volgt toe:

“Hoe kunnen we de overgangen van dagbesteding, beschut werk, banenafspraak en een reguliere baan versoepelen, ook in de weg terug als het even tegen zit? Hoe kunnen we voldoen aan de behoefte aan bescherming zonder mensen vast te zetten? Het moet een soepele keten zijn, waar mensen veilig tussen kunnen bewegen. Waar ambitie niet wordt gesnoerd door de angst voor onzekerheid.”


Cedris-lezing

Lezing staatssecretaris Van Ark bij Cedris: 
toespraakstaatssecretariscedrisdenhaag5februari2018.pdf

Geplaatst op dinsdag 6 februari 2018

Deel dit artikel

Ga naar...