Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VNG

VNG

WVOI

WVOI

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

VO Raad

VO Raad

PO-Raad

PO-Raad

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

NFU

NFU

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

VSNU

VSNU

MBO raad

MBO raad

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Bedrijfsleven viert voortgang banenafspraak

Vandaag worden op de dag van de 1000voorbeelden in heel Nederland werkgevers die inclusief ondernemen in het zonnetje gezet. Voor het bedrijfsleven is er alle reden voor een feestje. De ondernemers zitten al ver boven hun streefdoel uit de banenafspraak.

‘We naderen dit eerste halfjaar de 50.000 van de 100.000 mensen die we in 2026 in een baan plaatsen. Vorig jaar zaten we al 12.000 tot 13.000 boven onze target. Het gaat dus veel harder dan van tevoren gedacht’, zei landelijk boegbeeld achter ‘Op naar de 100.000’ Aart van der Gaag vanmorgen in de Malietoren in Den Haag.

VNONCW.jpg

Dáár, in het hart van de ondernemersorganisaties VNONCW, MKB Nederland en LTO Nederland, kunnen deelnemers kennis maken met werkzoekenden met een arbeidsbeperking, zijn er lezingen, workshops van ervaringsdeskundigen en krijgen werkgevers en kandidaten de waardering die hen toekomt.

Dat gebeurt vandaag trouwens op tientallen plekken in het land. Van werkgeversontbijtsessies vanmorgen vroeg tot de sluiting vanavond van het laatste congres in de Achterhoek.

Maar hoe groot het enthousiasme en welke beweging er ook gaande is, het zijn ondernemers zelf die dit waarmaken, zegt Aart van der Gaag er in alle eerlijkheid bij: ‘Intrinsiek gemotiveerd, maar niet alleen omdat je goed wilt doen voor de maatschappij. Want naast motivatie en toewijding voor groepen in onze samenleving die het wat lastiger hebben, vraagt ondernemerschap ook om zwarte cijfers onder  de streep.’

Toch kan het en daarom is het einddoel, en ook Van der Gaags motivatie van begin af aan, een volledig inclusieve samenleving.

Staatssecretaris Tamara van Ark van SZW verzorgt vanmiddag de landelijke afsluiting in de Malietoren. Nu zij veel regels versimpelt hoopt Van der Gaag dat het de overheidswerkgevers alsnog lukt de inhaalslag te maken: ‘Het zal het mij niet verbazen dat we hier volgend jaar samen staan.’ 

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019

Deel dit artikel

Ga naar...