Agenda

Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

VNG

VNG

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

NFU

NFU

WVOI

WVOI

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

PO-Raad

PO-Raad

MBO raad

MBO raad

VO Raad

VO Raad

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

VSNU

VSNU

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Banenafspraak: gewoon DOEN!

‘Begin gewoon. Laat je niet weerhouden door aarzelingen en trek aan de bel als het even niet lukt.’

Dat is volgens Eddy van Hijum, portefeuillehouder banenafspraak VSO, de belangrijkste moraal uit het boekje vol praktijkverhalen dat VSO in samenwerking met het ministerie van BZK heeft gemaakt. In de bundel zijn vanuit alle overheids- en onderwijssectoren succesverhalen opgetekend over de uitvoering van de banenafspraak.

Gewoon_Doen_boekje.jpg
Plaatsvervangend secretaris-generaal Hellen van Dongen van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam het eerste exemplaar in ontvangst. Harmen van Wijnen, voorzitter van het college van bestuur van de Christelijke Hogeschool Ede, overhandigde Van Dongen het eerste exemplaar tijdens een diner pensant dat in het teken stond van proeftuinen, waaronder publiek-private samenwerking. Van Dongen (links op de foto) nam de bundel in ontvangst namens staatssecretaris Van Ark.

De hele oplage van 2.000 exemplaren zal nog deze week bij alle sectorwerkgevers worden afgeleverd.

Inclusief denken
In het voorwoord tot de bundel voorbeelden roept Van Hijum markt en overheid op om de banenafspraak met elkaar op een stimulerende manier in te vullen en een positieve boodschap over te brengen aan de mensen om al die werkgevers heen. Dat kan door meer inclusief te denken en te werken. ‘Als overheid hebben we daarin een voorbeeldrol’, zegt hij hierbij.

Banenafspraak succesverhalen.jpg

Ad de Ruijter, adviseur realisatie banenafspraak Overheid en Onderwijs VSO, vindt de kracht van het boekje dat het heel gevarieerde verhalen vol persoonlijke ervaringen, handige tips en andere informatie bundelt. ‘Geen verhaal is hetzelfde. Het zijn stuk voor stuk parels van voorbeelden waar andere organisaties hun voordeel mee kunnen doen.’

Margriet van Oosten, voorheen projectleider banenafspraak bij provincie Flevoland, deed de interviews. Gerrit Jan Tempelman, in het kader van de banenafspraak bij provincie Flevoland begonnen als bedrijfsjournalist, tekende voor de redactie.

Contactgegevens
Het boekje sluit af met belangrijke contactgegevens uit de overheids- en onderwijssectoren. De projectleiders in het overzicht ondersteunen de werkgevers in de regio bij de realisatie van de banenafspraak en kennen de afspraken en de voortgang binnen hun sector.

Kennisalliantie
Landelijk is een digitale postbus beschikbaar voor vragen over de banenafspraak bij overheids- en onderwijswerkgevers: kennisalliantiebanenafspraak@minbzk.nl.

  • Download hier 'Banenafspraak: gewoon DOEN!' als e-book.

Geplaatst op dinsdag 28 mei 2019

Deel dit artikel

Ga naar...