Agenda

Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

VNG

VNG

WVOI

WVOI

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

PO-Raad

PO-Raad

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

VO Raad

VO Raad

VSNU

VSNU

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

MBO raad

MBO raad

NFU

NFU

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Politie Den Haag drinkt koffie met een gebaar

Medewerkers van de politie-eenheid Den Haag kunnen vanaf maandag 7 oktober 2019 voor hun dagelijkse kop koffie terecht bij De Blauwe Boon. De eerste koffiebar binnen politie op het hoofdbureau aan de Burgemeester Patijnlaan die gedraaid wordt door dove en slechthorende barista’s.

Wat voor koffie de politiemedewerkers willen, geven ze aan in gebarentaal. Een videoscherm met instructies helpt ze daarbij.

Drie barista's staan klaar om voor de politiemensen een onvervalste klasse kop koffie te maken. Ze komen van detacheringsbureau Ctalents dat mensen met een zintuigelijke uitdaging (blind, doof, slechtziend of -horend) inzet op plekken waar hun talenten tot hun recht komen.

Gebaarista
Na maar liefst 500 kopjes koffie te hebben getapt mogen ze zichzelf barista noemen. Of beter: gebaarista, want de klant bestelt zijn koffie bij hen in gebarentaal. Hij toetst op een scherm zijn koffie naar keuze aan waarna hij krijgt te zien met welke gebaren hij zijn koffiekeuze aan de barista kenbaar kan maken. Ctalents noemt dit de Sign Language Coffee Bar.

Plek op de arbeidsmarkt
Mensen met een zintuigelijke uitdaging zoals doof- of slechthorendheid hebben vaak moeite hun plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Zo heerst onder blinde en dove mensen een werkloosheidspercentage van 59%.  De politie maakt met onder andere dit initiatief werk van de Banenafspraak.

Steun van SAOP
Jory de Groot, coördinator Banenafspraak bij Politie Den Haag, legt uit hoe de samenwerking met deze gebaarista’s tot stand is gekomen. ‘Ik las over het concept van de Sign Language Coffee bar en dacht: “Dit moeten wij ook hebben!” Koffie is zo’n beetje de brandstof van onze organisatie. En nu kunnen we écht lekkere koffie drinken, leren we gebarentaal en maken we hiermee mogelijk dat mensen met een auditieve beperking binnen politie aan slag kunnen. Een win-winsituatie!'

Met subsidie vanuit de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Politie (SAOP) en in samenwerking met Team Facilitaire Services en bedrijfscateraar VITAM heeft Politie Den Haag dit kunnen opzetten.

Bron: politie.nl

Dit artikel is geplaatst in Banenafspraak

Deel dit artikel

Ga naar...