Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

VO Raad

VO Raad

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

PO-Raad

PO-Raad

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

MBO raad

MBO raad

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

WVOI

WVOI

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

VNG

VNG

VSNU

VSNU

NFU

NFU

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

In de machinekamer van de IND

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zwolle biedt jonge mensen met een arbeidsbeperking de mogelijkheid om volop deel te nemen aan het arbeidsproces. Marjolein Westra is één van de drijvende krachten achter deze mooie ontwikkeling.

Op de website van de Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk van het ministerie van BZK vertelt zij hoe ze het heeft aangepakt: “We gingen binnen de organisatie op zoek naar werkzaamheden die geschikt zouden kunnen zijn voor mensen uit de doelgroep. We zijn daarbij uitgekomen op werkzaamheden die op dat moment nog als neventaak door andere medewerkers werden uitgevoerd.”

Kwaliteitsmedewerkers
Met als resultaat dat begin dit jaar drie mensen met een arbeidsbeperking bij de IND konden starten als kwaliteitsmedewerker. “Alle belangrijke documenten, correspondentie en de beslissingen die we als IND nemen komen terecht in een digitaal systeem. Dat moet uiteraard heel zorgvuldig gebeuren, want vergissingen kunnen verstrekkende gevolgen hebben. De kwaliteitsmedewerkers controleren of alle gegevens op de juiste manier in het systeem zijn verwerkt. Dat gebeurde daarvóór natuurlijk ook wel, maar het behoorde alleen niet tot de primaire taak van medewerkers. Heel mooi dus, dat we het zo op hebben kunnen lossen.”

Het werk vraagt zowel inhoudelijke kennis van het (vreemdelingen)recht als affiniteit met ICT. Inmiddels bestaat het cluster uit vijf medewerkers: drie kwaliteitsmedewerkers, een administratief medewerker en een medewerker die zich bezighoudt met digitaal onderzoek en planningswerkzaamheden. De achtergrond van de teamleden is divers: de een heeft Bedrijfskunde gestudeerd, een ander HBO Rechten en een derde heeft een master Engelse taal en cultuur op zak.

Mens en handicap
Intussen maken de medewerkers met een arbeidsbeperking echt deel uit van de club. “Ze vallen niet samen met hun handicap, zeg ik altijd. Natuurlijk is er af en toe sprake van wrijving, maar als je bereid bent om rekening te houden met de beperkingen van een ander kom je samen een heel eind hoor.”

Lees hier het hele verhaal.

Dit artikel is geplaatst in Banenafspraak

Deel dit artikel

Ga naar...