VSO-congres over de banenafspraak

Werkgevers bij overheid en onderwijs staan voor de taak 25.000 banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is geen eenvoudige opgave, maar wel een die de moeite waard is.

Cijfers over 2017 laten zien dat er een stijgende lijn zit in het aantal banen dat de overheidssector realiseert. Er worden extra kansen voor overheidswerkgevers geboden nu staatssecretaris Van Ark een breed offensief heeft aangekondigd waarin ze o.a. aangeeft dat inkoop van diensten moet gaan meetellen bij de werkgever waar het werk wordt verricht.

  • Welke extra kansen biedt het breed offensief? Hoe pakt u dat aan? Welke mogelijkheden zijn er nog meer, wat zijn de best practices uit de overheid? Maar ook: wat is nu de motivatie (maatschappelijk en intrinsiek) om werk te maken van de banenafspraak?

Congres
Op vrijdag 2 november 2018 organiseert het Verbond Sectorwerkgevers Overheid (VSO) een congres over de banenafspraak en zult u antwoord krijgen op al deze vragen. Het VSO biedt u een inspirerend en interactief programma, zodat u in één dag volledig op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen rondom de Banenafspraak.

De bijeenkomst is gericht op bestuurders, HR-professionals en projectleiders bij de overheid en in het onderwijs, die een rol en/of verantwoordelijkheid hebben bij de banenafspraak.

Zij worden van harte uitgenodigd om op vrijdag 2 november deel te nemen aan het VSO congres in Spaces in Den Haag. Deelname aan het congres is gratis. Schrijf snel in, want vol is vol!  

Programma
9.30 uur: Inloop en voorbeelden- en informatiemarkt
10.00-12.00 uur: Plenair programma: te gast zijn o.a.: Tamara van Ark (Staatssecretaris SZW), Alex Burdorf (Hoogleraar Determinanten van volksgezondheid) en Aart van der Gaag (Aanjager Banenafspraak marktsector)
12:00-13:00 uur: Lunch en voorbeelden- en informatiemarkt
13:00-15:00 uur: Workshops
15:00 uur: Optreden Vincent Bijlo
15.30 uur: Netwerkborrel

Locatie
Spaces, Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag. Op loopafstand van Station CS Den Haag. Volop parkeergelegenheid garage Malieveld.

Geplaatst op zondag 28 oktober 2018 in het dossier Algemeen

Deel dit artikel

Ga naar...