Website over privaat arbeidsrecht voor ambtenaren

Deze nieuwe wet regelt dat voor de meeste ambtenaren het private arbeidsrecht gaat gelden, net als voor de ruim 6 miljoen werknemers in het bedrijfsleven.

Op de splinternieuwe website staat algemene informatie en worden hulpmiddelen geboden voor overheidswerkgevers die de Wnra invoeren in hun organisatie.

Het plan is dat de Wnra op 1 januari 2020 in werking treedt. De wet gaat onder andere gelden voor alle ambtenaren van Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen. Ambtenaren van politie, defensie en rechterlijke macht worden uitgezonderd. Aan de andere kant komen er nieuwe ambtenaren bij, door een nieuw begrip ‘overheidswerkgever’.

BZK_infographic_normalisering rechtspositie ambtenaren.jpg

Verantwoordelijkheid
BZK schrijft hierbij: ‘Is de Wnra op uw organisatie van toepassing, dan bent u verantwoordelijk voor het invoeren van het private arbeidsrecht in uw organisatie. U krijgt daarbij ondersteuning van uw sector of werkgeversorganisatie. Wilt u weten wat de wet voor u als overheidswerkgever betekent, wat de wet inhoudt, wat de gevolgen zijn voor medewerkers met een tijdelijk contract en wat er van u verwacht wordt? Kijk dan op de website. Daar vindt u de antwoorden op bijna al uw vragen over deze nieuwe wet.’

Site en nieuwsbrief
BZK raadt overheidswerkgevers dan ook aan regelmatig de site te bezoeken. Via de site kan men zich ook abonneren op de nieuwsbrief over de Wnra die vanaf het nieuwe jaar verschijnt.

De website bevat verder een contactpagina met namen en adressen waar individuele overheidswerkgevers direct terecht kunnen.

www.wnra.nl

Geplaatst op donderdag 21 december 2017 in het dossier Normalisering rechtspositie

Deel dit artikel

Ga naar...