Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

WVOI

WVOI

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VSNU

VSNU

PO-Raad

PO-Raad

VNG

VNG

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

VO Raad

VO Raad

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

MBO raad

MBO raad

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

NFU

NFU

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Spoorboekje banenafspraak: routes naar inclusief werkgeven

Spoorboekje_illustratie.jpgOm werkgevers te helpen bij het in dienst nemen en houden van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben Cedris en SBCM het Spoorboekje banenafspraak samengesteld.

Het Spoorboekje geeft werkgevers een volledig overzicht van beschikbare voorzieningen en subsidieregelingen die daarbij ingezet kunnen worden, inclusief tips hoe hiervan gebruik te maken.

 

Het Spoorboekje is aangeboden aan Aart van der Gaag, boegbeeld van het project ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland en Ad de Ruijter, adviseur realisatie banenafspraak overheid en onderwijs.

In het Spoorboekje wordt op veel vragen antwoord gegeven. Bijvoorbeeld:

  • Welke regelingen gelden er voor het in dienst nemen van een medewerker uit de doelgroep banenafspraak?
  • Welke beperking heeft de medewerker en hoe ga ik daar mee om?
  • Welke type overeenkomst is passend en welke arbeidsvoorwaarden horen daarbij?

Meer inzicht en eenvoud
Aart van der Gaag: ‘Voor de moeilijkste doelgroep hebben we de zaken het moeilijkst geregeld. Ik raad ondernemers die voor het eerst iemand aan willen nemen altijd aan om dat te doen via een uitzendbureau of SW-bedrijf. Gaat dat goed en wil je meer mensen aannemen, neem het dan zelf over. Dan komt dit Spoorboekje goed van pas. Meer inzicht en eenvoud leveren meer banen op.’

Ad de Ruijter: ‘Staatssecretaris Van Ark heeft in de Kamerbrief van 7 september aangekondigd dat er simpelere regelingen komen en dat de verschillende werkwijzen door gemeenten worden geharmoniseerd. We gaan het onderste uit de kan halen om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen. De cultuur is aan het omdraaien. Het Spoorboekje maakt werkgevers alvast meer wegwijs in alle mogelijkheden en geeft de samenhang aan.’

Het Spoorboekje is een online instrument op www.sbcm.nl en www.cedris.nl dat een update krijgt als de wet-en regelgeving verandert.

Geplaatst op donderdag 8 november 2018

Deel dit artikel

Ga naar...