Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

PO-Raad

PO-Raad

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

NFU

NFU

VSNU

VSNU

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VNG

VNG

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

WVOI

WVOI

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

VO Raad

VO Raad

MBO raad

MBO raad

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Graafschap College geeft impuls aan maatschappelijke opdracht

Het Graafschap College in de Achterhoek biedt al jaren geschikte werkplekken voor mensen die wat moeilijker aan een baan komen. Het Opleidingencentrum ziet het als een maatschappelijke opdracht en wil daar de komende tijd een impuls aan geven.

“Dat is nodig”, zegt HR-adviseur Martijn van Os van het Graafschap College. “Iedereen moet de mogelijkheid krijgen om talenten te ontwikkelen. Ook mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.”

Alain van de Haar, sectordirecteur Educatie & Participatie, onderstreept de woorden van zijn collega. “Iedereen heeft een gebruiksaanwijzing. Dat is zeker geen reden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt links te laten liggen. Integendeel, ze verdienen een kans.”

Fouten maken mag, vervolgt de sectordirecteur. “Daar leer je van en word je uiteindelijk alleen maar sterker van. Dat geldt trouwens voor ons allemaal. Het gaat erom dat je als werkgever bereid bent rekening te houden met beperkingen. Dat kan door aanpassingen te doen en de juiste begeleiding te bieden.” Volgens Martijn van Os lukt dat soms wel en soms niet. “We doen er alles aan om een plaatsing te laten slagen, maar soms blijkt het toch geen goede match. Daar leren we dan weer van.”

Drie jonge collega's
Om de maatschappelijke opdracht te onderstrepen werden afgelopen tijd drie jonge collega’s aan het personeelsbestand toegevoegd die wat extra ondersteuning nodig hebben. Het gaat om Lidian, Nienke en Sophie. Ze hebben hun draai al snel gevonden.

Sophie en Nienke kenden de school al omdat ze er studeerden. “Het is een leuke school met aardige, betrokken mensen”, vertelt Sophie. “Ik verricht archiefwerkzaamheden en dat bevalt prima.” Nienke had als student eveneens een prettige tijd op het Graafschap College. Na een stage ging ze bij een bedrijf aan de slag. Dat liep niet goed af omdat de begeleiding niet toereikend was. “Ik merk nu al dat het hier beter is geregeld”, aldus de administratief medewerker.

Lidian voelt zich als een vis in het water op het opleidingencentrum in Doetinchem. “Ik ben actief als receptioniste/telefoniste en vind het superleuk. Mensen in mijn omgeving hebben dat ook in de gaten, ze zeggen dat ik veel vrolijker ben dan voorheen. Dat klopt ook wel. Ik ben erg blij met deze kans.”

Unieke Achterhoekers
Wethouder Jorik Huizinga van de gemeente Doetinchem voelde zich vereerd om het opleidingscentrum het bordje Unieke Achterhoekers te mogen uitreiken. “De aanpak spreekt me erg aan. Dit zijn prachtige voorbeelden, dat maakt me trots.”

Met bijna 10.000 studenten en ruim 900 werknemers is het Graafschap College een groot regionaal opleidingencentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Vanuit de overtuiging dat iedereen talent en ambitie heeft, biedt de school studenten en medewerkers maximaal de gelegenheid om die talenten te ontwikkelen.

Bron: Unieke Achterhoekers

  • Meer informatie: WerkgeversServicepunt Achterhoek, tel. 088 3650400.

Dit artikel is geplaatst in Banenafspraak

Deel dit artikel

Ga naar...