Over VSO Werkgevers

Het VSO vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen van de werkgevers in het publieke domein. Bij elkaar opgeteld hebben overheids- en onderwijswerkgevers bijna één miljoen werknemers in dienst. Lees verder.

Participanten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Interprovinciaal Overleg

Interprovinciaal Overleg

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Defensie

Ministerie van Defensie

VO Raad

VO Raad

PO-Raad

PO-Raad

VSNU

VSNU

NFU

NFU

MBO raad

MBO raad

Vereniging Hogescholen

Vereniging Hogescholen

WVOI

WVOI

Unie van Waterschappen

Unie van Waterschappen

VNG

VNG

Uitgelicht

Zelfstandige Publieke Werkgevers

In 2008 namen de ‘niet-kabinetssectoren’ het besluit zich te verenigen als Zelfstandige Publieke Werkgevers. Deze groep werkgevers heeft immers een iets andere relatie met het kabinet. Lees verder »

Mensen met autisme lezen beelden uit

Mensen met autisme worden als cameraspecialist bij de recherche van politie-eenheid Den Haag ingezet. Dat blijkt een succes: door hun autisme hebben deze specialisten meer oog voor detail en kunnen ze zich langer concentreren.

De vier camerabeeldspecialisten, afkomstig van detacheringsbureau AutiTalent, zetten zich sinds maart vorig jaar bij politie-eenheid Den Haag in om grote hoeveelheden camerabeelden in politieonderzoeken uit te kijken. In onderzoeken bekijkt de politie vaak honderden uren aan beelden van toezichtcamera’s om een zaak te reconstrueren of om de bewijslast rond te krijgen. In verschillende onderzoeken hebben de nieuwe medewerkers al verschillende subjecten gespot, bewijs gevonden en mensen als verdachte kunnen uitsluiten.

Het door SAOP gesubsidieerde project heeft in februari de Cedris waarderingsprijs gekregen. De branchevereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie koos het project als winnaar uit vier genomineerden die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bewezen succes
De jury noemt het project ‘een bewezen succes met een grote inzet en kans op doorontwikkeling.’ Aan die doorontwikkeling draagt ook SAOP bij. Voor 2019 is vanuit de stichting geld vrijgemaakt, waardoor de medewerkers van Autitalent langer kunnen blijven werken bij de Dienst Regionale Recherche van de politie Den Haag. Daarnaast gaat nu ook politie-eenheid Amsterdam met het project aan de slag.

Rechercheurs kunnen zich nu met ander belangrijk werk in de opsporing bezighouden. Daarnaast is het een goed voorbeeld voor de invulling van de banenafspraak, waaraan ook de politie een bijdrage moet leveren. Zij moet in de periode tot 2023 ongeveer 1900 banen realiseren.

Zie ook de video over het project op politie.nl.

Bronnen: SAOP, Cedris en politie.nl 

Dit artikel is geplaatst in Banenafspraak

Deel dit artikel

Ga naar...